Tanfolyamok

Folyamatosan több tanfolyammal állunk az érdeklődők rendelkezésére. Az alábbiak közül ki tudod választani a neked megfelelőt, a tanfolyamok alapvetően Budapest környékén, a Pilsben, valamint az ország többi hegyeiben, csörlőpályáin zajlanak.

A filozófiám: megmutatom az utat Te menj végig rajta, fedezd fel azt. A tradicionális iskolát követve úgy szervezem az oktatásokat hogy mindenki megtanuljon önállóan repülni és az elképzeléseit Ő valósítsa meg. Kisebb csoportokkal, személyreszabottan foglalkozom mindenkivel. Találkozzunk a levegőban!

Alaptamfolyam menete:

Ez a tanfolyam 3 alapvető részből áll össze. Ezeketet a korszerű oktatási formákhoz igazodva osztjuk fel.

 • 1-3. nap ernyőkezelési technikák, rövidebb egyenes siklások,start,leszállás gyakorlása ( ParaPro1 )
 • 3-6. nap kisdombos repülések, fordulók, start, célterületre szállás gyakorlása ( ParaPro2 )
 • 612. nap magasstartok hegyekről, lejtőrepülés, termikelés ( ParaPro3 )

Film az oktatásról


Téli tanfolyam

Télen is van lehetőség az oktatásra. Az alapokat el lehet sajátítani tavaszig. Gyakorlat és elmélet a felszerelést biztosítjuk.

-Ground handling ( siklóernyő kezelése talajon, start technikák )

-egyenes siklások ( start, egyenes repülés, leszállás )

-kisdombos gyakorlás 20-50m szintkölőnség ( start, fordulok, leszállás )

-magasstart 100-500m ( start. komlex manőverek a légtérben, éeszálló megközelítése és leszállás ) 

20 000 HUF / nap 


Alaptanfolyam

A tanfolyamok hétvégén, szabadnapokon zajlanak.

Mindent az alapoktól kezdünk el. Bemutatjuk a felszerelést, átbeszéljük annak működési elvét, tisztázzuk az alapvető fogalmakat. Bemutatjuk a gyakorlóterepet, megbeszéljük az időjárási viszonyokat. Ezek után a talajon végezhető gyakorlatok következnek melyekkel lépésről lépésre haladva jutunk el a starttechnika illetve a leszállás alapjainak elsajátításáig. Amennyiben az időjárási körülmények engedik, és elegendő időt gyakoroltunk akár már az első napon is végezhetsz repülést, a biztonsági szempontokat természetesen mindig szem előtt tartva. A gyakorlattal párhuzamosan elméleti képzés is zajlik.

A kezdő tanfolyam alatt megismered a felszelezés minden részletét, a repüléstechnika fortélyait, az aerodinamika gyakorlati hasznosítását, elméleti szabályait, a meteorológia rejtelmeit, a légtereket a légi közlekedés szabályait, a starthelyeket.

A tanfolyam ideje alatt teljes felszerelést biztosítunk számodra egészen a mgasstartokig, mely a következőkből áll: siklóernyő, protektoros beülő, sisak ( bár ezt jobb ha mindenki beszerez magának, a sima bringás is jó ). Amit Te hozzál egy túrabakancs, kényelmes mozgásra alkalmas öltözék, elszántság, bátorság, jó kedv!

Miután az alapvető start és leszállási technikákat elsajátítottad, belekezdünk a repülésekbe. Fokozatosan haladunk, először alacsonyabb dombokról a fordulókat és a célra szállást megtanulva, egyre magasabb starthelyekre ahonnan a légtérben az alapmanővereket gyakoroljuk tovább. Ez kb. 10-15 alkalmat vesz igénybe, ami személyenként változhat, ehhez természetesen igazodunk. Mindenkinek személyre szabjuk a tanfolyamot, ideje, illetve stílusa szerint.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők ParaPro3 nemzetközi jogosítást nyernek melyet a világ bármely pontján elfogadnak. A tanfolyam árai a következő képpen alakulnak:

Ára: 185 000 HUF 

 

 

Tartalmazza:

- 15 alkalom gyakorlat

- 4 alkalom elmélet

- Felszerlés

- Online tankőnyv

Várunk szeretettel a hatalmas kalandra!

Minden kérdésedre szívesen válaszolok levélben vagy telefonon egyaránt.

 

Herkner Zsolt
+36202515642
herknerzsolt@gmail.com


Intenzív alaptanfolyam

Azoknak ajánlom akik el tudnak szakadni 7-10 napra vagy kötetlenebb a munkájuk és 3-5 napon ki tudnak jönni két részletben. Ez a képzési forma nagyon hatékony, és teljesen felszabadulttá tesz a gyakorlás idejére, tulajdonképpen felér egy nyaralással. Oda utazunk ahol éppen alkalmas az időjárás az oktatásra akár az egész ország területén. A tanfolyam menete megegyezik az alaptanfolyaméval, de intenzitása miatt sokkal hatékonyabb, ezáltal nyújtva egyenértékű képzést.

Ára: 185 000 Ft

Tartalmzza:

- 10 alkalom gyakorlat

- 4 alkalom elmélet

- Felszerlés

- Online tankőnyv

Herkner Zsolt
+36202515642
herknerzsolt@gmail.com


Haladó Tanfolyam

Haladó tanfolyam, Repüléstechnika, Távrepülés, Biztonságtechnika, Acro

Tudom, sokan vagytok akik elvégeztétek az alaptanfolyamot, szeretnétek továbblépni, valóban magabiztos, önálló pilótává válni, aki biztonságos és élményekkel teli repüléseket kíván végrehajtani. Nektek nyújtunk lehetőséget erre a haladó tanfolyamunk keretein belül. Rutinos oktatók és pilóták társaságában tapasztalhatod meg az igazán komoly repülések élményét, vértezheted fel magad azzal az elengedhetetlen tudásbázissal amit majd a későbbiek során önálló repüléseid alkalmával hasznosítani fogsz az éles szituációkban, komolyabb teljesítményrepüléseidkor, vagy ha affinitásod olyan jellegű, akkor a légi akrobatikában.

Tanfolyamunk a hét minden napján keresi az alkalmat a repülésre, az ország határain innen és túl egyaránt.

A tanfolyam sikeres elvégzése után ParaPro4 jogosítást kapsz mely a világ minden táján érvényes, tulajdonosát feljogosítja az önálló, legális siklóernyős repülésekre.

A tanfolyamhoz való csatlakozás feltétele az elvégzett alaptanfolyam „A” vizsga, minimum ParaPro2 jogosítás. Amennyiben valaki kiesett a gyakorlatból, természetesen alapozunk előtte vele. Mindenkinek a személyére és a stílusához szabottan vázoljuk fel a tanfolyam menetét, azon belül a feladatokat, azok nehézségi fokát, milyenségét. Mit értsetek ez alatt pontosabban? Van aki a kezdő manővereknél tart még az alap vizsgája után, de vannak akik már készen állnak a termikelésre sőt akár a távrepülésre is. Az első esetben semmi ok az aggodalomra, mindenki képes lesz felfejlődni a feladathoz, a második esetben némi ok az aggodalomra hogy az ügyességhez, pillanatnyi tudáshoz nem párosul elegendő tapasztalat, kiforrott technikai ismeret. Nálunk mind a tudást mind a tapasztalatot megszerezheted.

A tanfolyam folyamatos bármikor csatlakozhatsz!

Állandóan figyelemmel követjük az időjárási körülmények alakulását, minden alkalmat kihasználunk az oktatásra, a repülésre, hétvégén, hétköznap egyaránt, így könnyen tudsz alkalmazkodni a tanfolyam menetéhez.

Megismered a magas startok technikáit, mikor indulj el, honnan startolj, milyen technikát alkalmazz a különböző szituációkban, erős szélben, gyenge, oldal, vagy nulla szélben.

Kitapasztalod a lejtőzés rejtelmeit, hogyan tudsz fordulóról-fordulóra egyre magasabbra jutni, elérni a domborzat és az időjárási viszonyok által nyújtott maximális lehetőségeket. Megtanulsz pilóta társaiddal együtt repülni, őket és az egyéb jeleket figyelve, biztonságosan az emelőtérben maradni órákon át.

Elsajátítod a termikelés fortélyait, hol és mikor találod meg a termikeket, hogyan tudsz bennük maradni és emelkedni velük a felhőkig, milyen érzés is valóban szárnyalni, kontrolláltan, tudatosan, általad irányítva.

Tanfolyam menete:

Minimum 10 gyakorlati alkalom az időjárás, és a fejlődésetek függvényében. Ez magába foglalja a következőket:

 • lejtőzés 30-60 min időtartam repülés
 • alapvető repüléstechnikai gyakorlatok, (instabil szituációk: hossz-, kereszt-, oldalirány)
 • lejtőzés termikeléssel
 • termikelés
 • erős szeles és szélcsendes repülések
 • önálló repülések megtervezése végrehajtása
 • repülés turbulens körülmények közt
 • visszaszállás
 • meteorológiai események, anomáliák felismerése
 • felszerelés tökéletes ismerete, típusvizsga ( ehhez biztonságtechnikai tréning végrehajtása is szükséges )
 • starthelyek, domborzati viszonyok kiismerése
 • légterek megismerése gyakorlatban
 • műszerek használata
 • természetvédelem
 • elméleti oktatás
 • távrepülés

A sikeres tanfolyam végén ParaPro4 jogosítást kapsz mellyel a világ bármely táján legális önálló repüléseket hajthatsz végre.

Ára: 120 000 Ft

A haladó tanfolyamba nem tartozik bele, de hasznos része egy biztonságtechnikai oktatás. Ennek során pontosan megismered a vészhelyzeteket gyakorlatban is, szakoktató irányításával, felügyeletével. A tréning víz fölött ( tó, tenger ) zajlik, ahol vízi mentők szintén figyelik tevékenységünket ha kell segítségünkre sietnek.

Herkner Zsolt
+36202515642
herknerzsolt@gmail.com


Biztonságtechnikai gyakorlat:                                                        

Alap biztonságtechnika                                                                           

 • elméleti felkészülés
 • szimuláció
 • mentőernyő elmélet, szimuláció
 • spirál: 45°-os és merülő
 • heves instabil szituációk
 • átesési pontok, szimetrikus, aszimetrikus
 • frontstal
 • féloldali csukások, azonnal visszanyitva, benne maradva iránytartással
 • B-stall

Ára: 400 EUR

Herkner Zsolt
+36202515642
herknerzsolt@gmail.com


Haladó biztonságtechnika

 • fullstall
 • negatív forduló, kivezetés fullstallal, kivezetés felengedve

Ára: 400 EUR

Herkner Zsolt
+36202515642
herknerzsolt@gmail.com


Alap acro

 • Wingover
 • SAT
 • Asimetric spiral
 • Looping
 • Dynamic Full Stall

Ára: 800 EUR

Feltételek:

Felszerelés

 • siklóernyő érvényes műszakival, jó állapotban
 • protektoros beülő jó állapotban
 • mentőernyő ( idei áthajtással )
 • egyéni védőfelszerelések ( sisak, napszemüveg, bakancs, zárt ruházat )

Természetesen felszerelésedet bevizsgáljuk ha szükséges, alkalmasságát hivatalosan igazoljuk. Amennyiben szükséges mentőernyődet közösen áthajtjuk.

Herkner Zsolt
+36202515642
herknerzsolt@gmail.com

 

 


Újrakezdő tanfolyam

Azoknak ajánljuk akik valamilyen okból kénytelenek voltak megszakítani tanfolyamukat, és/vagy hosszabb kihagyásra kényszerültek. Ez a tanfolyam lehetőséget nyújt arra hogy ne kelljen újból egy teljes kurzust végigcsinálnod. Felmérjük szintedet és ahhoz igazodva testre szabunk neked egy tanfolyamot, melynek végén az általad célul kitűzött jogosítást szerzed meg.

Ára: 75 000-189 000 Ft

Herkner Zsolt
+36202515642
herknerzsolt@gmail.com


Ernyőkezelés tanfolyam ( ground handling )

Ha már egy ideje csinálod de mégsem olyan a technikád mint azt szeretnéd, megválaszolatlanul maradt technikai kérdéseid vannak; gyere ki velünk és garantáltan javítunk a technikádon. Számos olyan gyakorlat van, mely alkalmat ad stílusod finomítására. Hidd el, a mondás igaz: aki jól repül nem biztos hogy ügyes a talajon, de aki ügyes a talajon az biztosan jól is repül. Ennek leginkább majd akkor veszed hasznát amikor az időjárási körülmények másokat a starthelyhez szegeznek, Te mégis biztonsággal startolsz és repülsz hatalmasakat az adott napon. Ha egy ilyen nap végén úgy érzed nem fejlődtél semmit természetesen eltekintünk az oktatás díjától is.

Ára:  megbeszélés szerint árajánlat

Herkner Zsolt
+36202515642
herknerzsolt@gmail.com


Alap távrepölő

Eseti tanfolyam, egyénekre.

 

Herkner Zsolt
+36202515642
herknerzsolt@gmail.com